Kyckling med sötsursås

Satt och letade efter vad man skulle laga, och hittade då ett recept där man gör en sötsursås med ketchup.


Receptet kommer från Filip Poon till grunden, men jag gör det på mitt viss så det är inte fullt ut så som han gör den.
Kyckling med sötsursås

2 portioner

Marinad
kycklingfiléer
1 msk japansk soja
salt och MSG
vitpeppar
2 vitlöksklyftor

Sås
1 dl vatten
1/2 dl ketchup
1 msk soja
1,5 msk risvinäger
1,5 msk strösocker
1/2 tsk majsstärkelse utrört i 1 msk vatten

rödlök
röd paprika
salladslök

Skär kycklingen i lagom stora bitar, bland ihop soja, salt, MSG, vitpeppar och pressad vitlök till en marinad blanda i kycklingen och ställ den åt sidan.

Häll i vatten, ketchup, soja, risvinäger och strösocker i en kastrull och låt det koka upp, smaka av och balansera ut det som du vill ha det.
Ha i redning med majsstärkelse om du vill att såsen skall bli tjockare.

Hacka paprikan i så stora bitar du vill ha, skicka rödlök och salladslök. Här tar man hur mycket man vill ha.

Stek kycklingen i olja och när den är klar lägg över den på en tallrik och stek grönsakerna en liten stund, sedan har du i kycklingen och steker klar den. Häll över såsen och låt det koka ihop en liten stund.

Servera kycklingen med ris och gurka.

Smaklig måltid!

Kommentarer

Populära inlägg