Coca-Cola marinerad fläskytterfilé

Idag blev det något som jag har hört talas om att marinera i Coca-Cola. så varför inte testa på att göra det.


Någongång skall vara den första att göra detta. Det tar sin lilla tid att göra en marinering så bästa är att lägga köttet på marienering på morgonen, så det är klart till middagen.
Hittade receptet på Jennys Matblogg.

Sås är inte ofta som jag gör, men det är kul att lära sig, kan ju vara på tiden för den delen.

Detta kommer bli en favorit rätt då köttet smakade gott och var mört.
Coca-Cola marinerad fläskytterfilé

2 portioner

300 g fläskytterfilé

Mariand
1,5 dl coca-cola
1 1/2 msk soja
1/2 msk flytande honung
1/2 tsk sambal oelek
1 vitlöksklyfta


Putsa fläskytterfilén.
Rör ihop marianaden i en tätt påse eller bunke. lägga i fläskytterfilén. Låt den ligga i marianden i minst 5 timmar och vänd på den då och då.

Sätt ugn på 150 grader (ej varmluft)
Stek fläskytterfilén i en panna så den får en fin yta och ha på lite salt och peppar.
Sätt en termomer i filén och låt den vara i ugnen i tills den visar 70 grader i innertemp. Ta ut den och lägg filén i aluminiumfolie och låt den vila där i 20 minuter innan du skär upp den.

Under tiden filén gör du Balsamicosås och rostar potatisen.


Rostad potatis i airfryer

4-6 potatis 
salt
svart peppar
vitlökspulver
olivolja

Förvärm airfryern i 5 minuter på 195 grader.
Skär potatisen i bitar och ha på lite olivolja, salt, peppar och vitlökspulver. Rör om.

Lägg i airfryern och sätt den på 195 grader i 18 minuter, vänd efter halva tiden.


Balsamicosås

2 portioner

1-1,5 mk krämig balsamico
1 dl vatten
1 1/2 dl grädde
1/2 msk mörk kinesisk soja
1 msk kycklingfond
maizena redning
salt
peppar

Blanda ihop allt i en kastrull och låt det koka upp och sedan sjudan några minuter.
Smaka av med salt och peppar, och ha i mer maizena om såsen är för lös.

Servera den marinerade fläskytterfilén med rostad potatis, balsamicosås och sallad.
Hoppas det smakar!

Kommentarer

Populära inlägg