Japansk nötfärsbowl
Nu har jag kommit in i en period där jag inte alls känner för att laga mat, men mat behöver man.
Så det är bara att ställa sig vid spisen och fixa mat. Denna rätt gjorde jag i helgen.

Japansk nötfärsbowl
2 portioner
225 g nötfärs
1 pak choi
75 g asiatisk woksås
1 st vitlöksklyfta
1 morot
1/2 dl vatten
Picklad rödlök
1/2 rödlök
12 ml vitvinsvinäger
1/2 tsk socker
1 msk vatten
1/4 tsk salt
Skär löken i tunna skivor och blanda ihop vitvinsvinäger, socker, vatten och salt. Vänd i löken och ställ åt sidan.
Grovriv morot, och grovhacka pak choi.
Stek färs och vitlök och krydda med salt och peppar (jag hade i MSG också).
Tillsätt morot och pak choi, stek i 2 minuter. Tillsätt woksås och vatten och låt det bli varmt.
Servera med jasminris, picklad lök gurka och asiatisk majonnäs (Rydbergs har en majonnäs)
Hoppas det smakar.
2 portioner
225 g nötfärs
1 pak choi
75 g asiatisk woksås
1 st vitlöksklyfta
1 morot
1/2 dl vatten
Picklad rödlök
1/2 rödlök
12 ml vitvinsvinäger
1/2 tsk socker
1 msk vatten
1/4 tsk salt
Skär löken i tunna skivor och blanda ihop vitvinsvinäger, socker, vatten och salt. Vänd i löken och ställ åt sidan.
Grovriv morot, och grovhacka pak choi.
Stek färs och vitlök och krydda med salt och peppar (jag hade i MSG också).
Tillsätt morot och pak choi, stek i 2 minuter. Tillsätt woksås och vatten och låt det bli varmt.
Servera med jasminris, picklad lök gurka och asiatisk majonnäs (Rydbergs har en majonnäs)
Hoppas det smakar.

Kommentarer
Skicka en kommentar