Karibisk ugnsstekt kyckling
Ett smidigt recept där man inte behöver stå vid spisen utan ugnen får arbeta istället.
Då kan man fixa med sallad och så medans tillagningen sköts i ugnen.Tii detta är det Lönnebergas marinerade kyckling men det finns säkert andra att få tag på eller gör man sin favorit mariand.

Karibisk ungsstekt kyckling
2 portioner
300 g marianerad kyckling, BBQ
salt, peppar
500 g potatos
2 portioner
300 g marianerad kyckling, BBQ
salt, peppar
500 g potatos
kokosflingor
1/2 mango
1/2 mango
1 lime
150 g strimlad spetskål
75 ml gräddfil
1 salladslök
Sätt ungen på 220 grader varmluft (240 vanlig ung)
Skär potatisen som pommes och blanda med olja, salt och peppar, sätt in i ugnen i ca 25-35 min. När det återstår ca 20 min strö på kokosflingor och blanda.
Salta och peppra kycklingen och sätt in även den när det är 20 min kvar på pommesen.
Tärna mangon och skär tunna skivor salladslök.
Blanda gräddfil och salladslök till en sås.
Blanda mango, spetskål och en skvätt limesaft.
Servera kycklinge med kokos pommes, mangosallad och salladslöksåsen.
Hoppas det smakar.
Salta och peppra kycklingen och sätt in även den när det är 20 min kvar på pommesen.
Tärna mangon och skär tunna skivor salladslök.
Blanda gräddfil och salladslök till en sås.
Blanda mango, spetskål och en skvätt limesaft.
Servera kycklinge med kokos pommes, mangosallad och salladslöksåsen.
Hoppas det smakar.

Kommentarer
Skicka en kommentar