Krämig örtkyckling
Jag har för mig att jag har gjort denna rätt innan men hittar den inte, kan ju vara någon liknande som jag har gjort.
Tror det handlar om ett recept med basilika och fläksytterfilé.
Den är god och enkel att göra. Jag testade faktiskt för första gången att ångkoka potatisen, jag har en mutlikokare som äntligen kom till användninge, det var smidigt tycker jag att göra.

Krämig örtkyckling
2 portioner
2 portioner
300 g kycklinginnerfileer, ca 8 st
salt, peppar
vitlöksörter
1,5 dl matgrädde
1 vitlöksklyfta
1/2 grönsaksbuljong
1 msk smör
persilja
Grovhacka persilja.
Blanda kycklingen med lite olja, vitlöksörter, salt och lite peppar. Stek kycklingen tills de är genomstekta och lägg dem på ett fat och håll varmt.
I samma panna har du i pressad vitlök som steks några sekunder med smör. Tillsätt matgrädde, buljong och persilja och låst det sjuda i 1-2 minuter.
Servera med koktopotatis som man ringlar tryffelolja på och en sallad på spetskål, gruka och äpple.
Hoppas det smakar.


persilja
Grovhacka persilja.
Blanda kycklingen med lite olja, vitlöksörter, salt och lite peppar. Stek kycklingen tills de är genomstekta och lägg dem på ett fat och håll varmt.
I samma panna har du i pressad vitlök som steks några sekunder med smör. Tillsätt matgrädde, buljong och persilja och låst det sjuda i 1-2 minuter.
Servera med koktopotatis som man ringlar tryffelolja på och en sallad på spetskål, gruka och äpple.
Hoppas det smakar.


Spara kyddan i en tätt burk så håller den längre. Du använder inte hela satsen till Örtkycklingen.
Kommentarer
Skicka en kommentar