Kinesisk ugnstekt hoisinkyckling
Kan detta bli gott med rostad potatis och asiatisk hosinkyckling, ja det funkar får jag säga.
Kul att testa på lite olika varianter. Gillar man hoisin så tycker jag verkligen att man skall testa detta recept.

Jag kör min potatis i airfyer för jag tycker det är smidigare.
Kinesisk ugnstekt hoisinkyckling
2 portioner
300 g kycklingfilé
60 g hoisinsås
Kinesisk ugnstekt hoisinkyckling
2 portioner
300 g kycklingfilé
60 g hoisinsås
salt
peppar
400-500 g potatis
ca 20 cm gurka
1/2 röd chili
1 salladslök
1 lime
1/2 tsk socker
75 g rädisor
asiatisk majonnäs
Sätt ugnen på 220 gr varmluft.
Tärna potatisen och blanda med olja,salt och peppar. Sprid ut den på en plåt och sätt in i ugnen. Låt den vara inne i ca 35-40 min.
Salta och peppar kycklingen, när det är ca 20 min kvar av potatisen, sätt in kycklingen i ugnen.
Skär rädisor i kvartar, tunna skivor av salladslök, chili i tunna skivor, halvera lime. Skär halvmånar av gurkan.
Blanda en generös skvätt limesaft med socker. Vänd ner rädisorna.
Ta ut lycklingen när den är klar och riv den med 2 gafflar och lägg i en skål och blanda med hoisinsåsen.
Lägg potatisen i botten och sedan kycklingen och toppa med redisor, gurka, chili och salladslök.
Till detta asiatisk majonnäs.
Hoppas det smakar.
Sätt ugnen på 220 gr varmluft.
Tärna potatisen och blanda med olja,salt och peppar. Sprid ut den på en plåt och sätt in i ugnen. Låt den vara inne i ca 35-40 min.
Salta och peppar kycklingen, när det är ca 20 min kvar av potatisen, sätt in kycklingen i ugnen.
Skär rädisor i kvartar, tunna skivor av salladslök, chili i tunna skivor, halvera lime. Skär halvmånar av gurkan.
Blanda en generös skvätt limesaft med socker. Vänd ner rädisorna.
Ta ut lycklingen när den är klar och riv den med 2 gafflar och lägg i en skål och blanda med hoisinsåsen.
Lägg potatisen i botten och sedan kycklingen och toppa med redisor, gurka, chili och salladslök.
Till detta asiatisk majonnäs.
Hoppas det smakar.

Kommentarer
Skicka en kommentar