Asiatisk kyckling
Tyvärr ett vanligt namn på dessa recept måste jag säga, men just denna kombo har jag eller tror jag att jag inte gjort innan men man vet aldrig.
Men får säga att det är gott, med en gnutta MSG så blir det mycket bättre.
Jag följde inte helt receptet för det skulle inte vara soja i kycklingen men det blev över när man blandade såsen och för att inte slänga något så hade jag det i med woksåsen.

Jag fick ta kontakt med Hellofresh för det kom med rödkål och det fanns med blan ingredisnerna, men när man skulle tillalga det så stod inte med i texten någonstans. Så det fick bli vid sidan av som de trodde att det skulla vara.
Asiatisk Kyckling
2 portioner
Asiatisk Kyckling
2 portioner
300 g kycklinginnerfile (ca 8 st)
salt
peppar
MSG
38 g valfri woksås
3/4 msk soja
1/2 röd chili
Stek kycklingen med salt och peppar, ha sedan i finhackad chili, MSG, woksås och soja.
Låt det blir varmt. Smaka av om mer kryddning behövs.
Servera med jasminris, asiatiskmajonnäs och sallad.
Sås tips
Jag hade 50 g majonnäs blandat med japansk soja, ha inte i förmycket soja det skall fortfarande vara krämigt. Eller så köper man Rydbergs asiatiska majonnäs.
Salsa tips
1 mango
1 lime
1-2 salladslökar
75 g rädisor
Blanda mango i tärningar, rödisor i skivor och salladslök i sneda skivor och ha i lite limesaft.
Hoppas att det smakar
Blanda mango i tärningar, rödisor i skivor och salladslök i sneda skivor och ha i lite limesaft.
Hoppas att det smakar

Kommentarer
Skicka en kommentar