Klassisk nötfärslasagne
Nu blir det lite uppehåll på recept då jag lagar mycket som redan ligger ute på denna sida.
Finns många recept att välja på nu på denna sida. Kul att samla på sig.

Idag blir det lasagne. Det har jag aldrig gjort så här själv utan köpt ett paket med en pulver som man blandar ihop och torkade lasagneplattor. Färdiga lasagner har jag inte heller köpt, jo testat men jag gillar inre bachamel sås, det är för mycket för mig.
Men denna lasagne var lagom och man märkte inte ens av den och vitlöken gjorde sitt.
Klassisk nötfärslasagne
2 portioner
225 g nörfärs
1 morot
salt
Men denna lasagne var lagom och man märkte inte ens av den och vitlöken gjorde sitt.
Klassisk nötfärslasagne
2 portioner
225 g nörfärs
1 morot
salt
peppar
cayennepeppar
200 g krossade tomarer
1 gul lök
2 dl vatten
1 msk ketchuo
100g mornaysås (bachamel)
2 vitlöksklyftor
1 dl mjölk
riven ost
färska lasagne plattor till 2 lager (antal beror på vilken storlek ni har på formen)
Sätt ungen på 220 varmluft.
Finhacka löken och riv moroten.
Stek färsen med morot och tillsätt kryddor. När det är färdigstekt har i krossade tomater, vatten, Ketchup, sjud i 1 min, smaka av om mer krydda behövs.
Blanda mornaysås, pressad vitlök, mjölk, salt och nypa peppar till en slät sås.
Häll häften av köttfärsen i en ugnsform, lägg på lasagn palattorna och toppa med hälften av mornaysåsen. Upprepa detta ett varv till och toppa med riven ost.
Täck formen med folie och grädda 20-30 min. Ta bort folie när det återstår 10 min.
Låt den svalna lite innan servering.
Hoppas det smakar.

200 g krossade tomarer
1 gul lök
2 dl vatten
1 msk ketchuo
100g mornaysås (bachamel)
2 vitlöksklyftor
1 dl mjölk
riven ost
färska lasagne plattor till 2 lager (antal beror på vilken storlek ni har på formen)
Sätt ungen på 220 varmluft.
Finhacka löken och riv moroten.
Stek färsen med morot och tillsätt kryddor. När det är färdigstekt har i krossade tomater, vatten, Ketchup, sjud i 1 min, smaka av om mer krydda behövs.
Blanda mornaysås, pressad vitlök, mjölk, salt och nypa peppar till en slät sås.
Häll häften av köttfärsen i en ugnsform, lägg på lasagn palattorna och toppa med hälften av mornaysåsen. Upprepa detta ett varv till och toppa med riven ost.
Täck formen med folie och grädda 20-30 min. Ta bort folie när det återstår 10 min.
Låt den svalna lite innan servering.
Hoppas det smakar.

Jag hade en stor form så min blev väldigt platt en portion blev ca 2 lasagneplattor, de färska lasagneplattorna var större än de torkade jag använt innan, så till min lasagne använde jag 4 st lasagenplattor till 2 portioner.
Kommentarer
Skicka en kommentar