Asiatisk blandfärsnudlar
Trodde jag hade gjort denna rätt men hittar inte att jag skulle ha gjort det. men vad gör det om den skulle ligga dubbelt här.
Enkel rätt att lag som går snabbt att göra i vardagen. Jag brukar lägga till MSG i mina asiatiska rätter för jag tycker det ger lite med smak.

Udon nudlar var det med till denna rätt, med det går säkert bra med äggnudlar också.
Asiatisk blandfärsnudlar
2 portioner
250 g blandfärs
150 g undonnudlar
75 g valfri woksås
1 vitlöksklyfta
20 ml soja (1 msk är 15 ml)
ca 1,5 msk tomatpuré
1 morot
1/2 purkolök
1/2 dl nudlevatten
Asiatisk blandfärsnudlar
2 portioner
250 g blandfärs
150 g undonnudlar
75 g valfri woksås
1 vitlöksklyfta
20 ml soja (1 msk är 15 ml)
ca 1,5 msk tomatpuré
1 morot
1/2 purkolök
1/2 dl nudlevatten
salt
vitpeppar
Koka nudlar enligt anvisningar och skölj i kallt vatten, glöm ej spara 1/2 dl nudelvatten.
Skär moroten i mindre bitar och halvera purjolöken och skriva den tunt.
Stek färsen och ha i pressad vitlök och tomatpuré när den är färdigstekt. Ha i morot och purjolöken. Låt gärna moroten behålla lite krisp.
Rör i nudelvatten, woksås och soja. Smaka av med salt och peppar.
Vänd det pastan och låt det bli varmt.
Servera med mer grönsaker om man vill
Hoppas det smakar
Koka nudlar enligt anvisningar och skölj i kallt vatten, glöm ej spara 1/2 dl nudelvatten.
Skär moroten i mindre bitar och halvera purjolöken och skriva den tunt.
Stek färsen och ha i pressad vitlök och tomatpuré när den är färdigstekt. Ha i morot och purjolöken. Låt gärna moroten behålla lite krisp.
Rör i nudelvatten, woksås och soja. Smaka av med salt och peppar.
Vänd det pastan och låt det bli varmt.
Servera med mer grönsaker om man vill
Hoppas det smakar

Kommentarer
Skicka en kommentar