Sweet chili kyckling

 Hittade detta recept i Hemmets Veckotidning för x antal veckor sedan och tänkte att det var på tiden att tillaga den.


Jag ändrade om i recepten för att passa det jag gillar i grönsaksväg. Tror det var svamp i men jag valde morötter och ersatte pujolök med salladslök.

Jag gillar pujolök men tyckte att det blev lite väl onödigt med en stor purjolök för 2 portioners rätt.
Så klart MSG lägger jag till vid asiatiska rätter. Jag hade i vitpeppar istället för paprikapulver det hade jag missat att jag inte hade hemma.

Sweet chili kyckling

2 portioner

2 st kycklingfileér (ca 300 g)
2 msk majsstärkelse
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk salt
1/2 purjolök eller 2 salladslökar
1-2 morötter
1 dl vatten
3 msk sweet chilisås
1 msk japansk soja

Skär kycklingen i bitar. Klappa kycklingen med papper så de är torra.
Blanda majstäkelse, paprikapulver och salt. Blanda försiktigt ner kycklingen.

Skär löken i skivor och riv morot eller skär i mindre bitar.

Stek kycklingen och ha i löken och morötterna.

När kycklingen är klar har i vatten, sweet chilisås och soja. och låt puttra en stund. Smaka av om mer krydda och salt behövs. Gärna MSG.

Jag valde att koka nudlar och röra ner det i kycklingen. Går lika bra att ha det vid sidan.

Hoppas det smakar.

 

Kommentarer

Populära inlägg