onsdag 8 maj 2013

Chokladtarteletter med vit chokladmousse & jordgubbar

ca 8 st

Choklasmousse
100 g vit choklad
2 dl vispgrädde
1 ägg

Tartletterna
3 dl vetemjöl
1 msk kakao
½ dl strösocker
½ krm salt
125 g kallt smör
1 äggula
1 msk iskallt vatten

Choklasmousse:
Bryt chokladen i bitar och smält den över vattenbad. Vispa under tiden grädden tjock.
Vispa ägget, häll ner den smälta chokladen och fortsätt vispa. Vänd försiktigt ner grädden och låt moussen stå i minst 3 timmar eller över natten.

Tartletterna:
Blanda de torra ingredienserna med smöret i en matberedare. Tillsätt den lätt uppvispade äggulan och vattnet. Kör snabbt ihop till en deg.
Tryck ut degen i formarna (8 tartlettformar, ca 8 cm i diameter) och ställ dem i kylen i ca 30 min. Sätt ugnen på 200 grader.
Ta ut formarna ur kylen och nagga dem med en gaffel. Fäst aluminiumfolie runt om kanterna.
Grädda tartletterna mitt i ugnen i ca 15 min. Låte dem kallna.
Fördela moussen i formarna. Garnera med färska jordgubbar.

Källa: Tidningen Hembakat

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar