onsdag 8 maj 2013

Färsstroganoff


4 port

400 g nöt eller blandfärs
3 stora gula lökar
1 msk tomatpuré
1 msk senap
1 dl buljong
2 krm svartpeppar
(2 msk konjak)
1 dl vispgrädde
matfett till stekning

Skala löken och skär den. Stek den sparsamt. Slå sedan i en skvätt vatten och låt den sakta puttra under lock till den mjuknat.
Stek köttfärsen i fett i en stekpanna. Blanda ner lök i färsen och krydda med tomatpuré, senap, peppar och salt. Späd med buljongen och låt alltsammans puttra ihop.
Rör sist ned grädden och koka ytterligare några minuter.
Smaka noga av. Mer tomatpuré och senap kan behövas och kanske lite extra kryddor.

Servera med kokt ris och sallad

Källa: Vet ej

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar