fredag 10 maj 2013

Fläskfilégratäng med curry

4 portioner
6 ProPoints/port

500 g fläskfilé
1 purjolök
1 tsk olja
1 tsk curry
salt
vitpeppar

Sås:
3 dl fraiche, max 8%
2 tsk curry
2 msk chilisås (ketchuptyp)
1 grönsaksbuljong tärning
2 tsk soya
2 st vitlöksklyftor
1½ dl riven ost, max 12%

Skär filén i strimlor eller 1 cm tjocka skivor. Skär purjolöken i ringar. Bryn filén och purjon tillsammas med curry i olja. Salta och peppra. Lägg detta i en ugnsform.
Blanda ihop fraiche, curry, chilisås, grönsaksbuljongtärningen (smulad), soya och pressade vitlöksklyftor.
Häll blandningen över köttet och purjolöken.
Riv ost över.
Gratinera 20-30 min i 200 g i mitten av ugnen eller ett steg under.
Servera med ris och sallad.

















Fläskfilé och purjolök

















Har lagt på såsblandningen på fläskfilén

















Sen är det bara att strö på osten på gratängen och sätta in den i ugnen.

















Gratängen är klar för servering.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar