onsdag 8 maj 2013

Glöggfudge


50-60 st

Mycket god fudge. Du behöver en stektermometer som klarar 125 grader för att få den perfekt.

3 dl grädde
1½ msk kakao
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
50 g smör
100 g hackad mörk choklad, 70%
2 msk vinglögg
½ tsk kanel

Gör så här:
1. Häll grädden i en tjockbottnad kastrull. Vispa ut kakaon i grädden.
2. Tillsätt socker, sirap och smör. Koka upp och låt smeten koka tills den når en temeperatur på 125 grader.
3. Rör i den hackade chokladen, glögg och kanel. Rör om till en slät smet.
4. Häll smeten i en form, ca 22 x 22 cm, med bakplåtspapper i botten.
5. Låt fudgen kallna helt innan du skär den i bitar. Förvara i kylskåp.

Receptet kommer från Hembakat nr 6 2011

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar