fredag 10 maj 2013

Himmelsk gryta

5 portioner
5 ProPoints/port

600 g kycklingfilé eller fläskfilé
1 röd lök
2½ dl Mat extra 4%
2 dl fraiche, max 5%
1 köttbuljongtärning
2-3 msk soja
2 tsk tomatpuré
1½ tsk sambal oelek
1 tsk olja
salt
peppar
vatten

Strimla filén och hacka rödlöken smått.
Fräs upp filén i smör och lägg den sen på en tallrik.
Fräs löken. Blanda ihop allt strö lite matlagningsmjöl över, rör om. Häll på resten och krydda. Låt småputtra en stund.
Servera med pasta och sallad.

Lägga i ett pkt Tulip kotlettbacon och då blir receptet 7 pp/port.
Om man gör detta skall man skiva baconen och steka det, och sen lägger man i löken och steker det i baconfettet.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar