onsdag 8 maj 2013

Korvstroganoff med bacon och sambal oelek

2 portioner

200g falukorv
1/2 pkt bacon
1/2 röd paprika
1/2 gul lök
1,5 dl creme fraiche
1 tsk sambal oelek
1 msk chilisås
1 msk tomatpuré
1 msk vetemjöl
Salt
Peppar

Fräs lök och bacon, sänk värmen och tillsätt korven när de fått lite färg, sedan paprika.
Salta, peppra och strö över mjölet. Rör om noga så du unviker klumpar senare. Tillsätt tomatpuré, sambal och chilisås, rör om. Häll i creme fraiche och låt puttra i fyra minuter.
Servera med ris och sallad.

Källa: Matklubben.se

Viktväktare?
5 portioner
6 ProPoints/port

500 g Scan Må Gott Lättkorv
1 pkt Tulips kotlettbacon
1 tsk olja
1 röd paprika
1 gul lök
2½ dl mat extra, 4%
1½-2 tsk sambal oelek
3 msk tomatpuré
Salt
Peppar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar