fredag 10 maj 2013

Kycklinggratäng med dijonsenap & basilika


5 portioner
6 ProPoints/port

625 g kycklingfilé
1 tsk olja
1 tomat
1 kruka basilika
3 msk dijonsenap
2 dl mat extra 4%
2 st vitlöksklyftor
2 dl fraiche, max 8%
salt
peppar
2 dl riven ost, max 12%

Sätt ugnen på 200 grader. Putsa kycklingfileérna och banka ut den försiktigt om de är ojämna. Stek dem i smör så att de får en fin yta.
Skiva tomaten tunt. Lägg Filéerna i en ugnssfast form och läg på tomaterna. Repa av alls basilikablad och hacka dem, strö sedan över.
Rör ut dijonsenapen i grädden och pressa i vitlöken. Blanda ner creme fraiche. Salt och peppar
Häll blandningen över kycklingen och strö över ost. Gratinera i ca 20-25 min.
Koka haricot vertes  i lättsaltat vatten i någon minut.
Servera med gratängen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar