torsdag 9 maj 2013

Pepparkakascheesecake


Pepparkaksbotten:
25-30 stycken pepparkakor
1 msk socker
50 gram smör   ( Cirka hälften om man har en mindre form ca 20 cm. )

Fyllning:
200 gram färskost  ( Philadelphia ost)
3 st äggulor
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
4 dl vispgrädde
1 apelsin (skalet )

Gör så här:
Mixa pepparkakorna tills det bara blir en slätt av smulor.
Smält smöret och häll i 1 msk socker o rör om tills det blandar sig.
Platta ut i en form ( ca 22- 24 cm )
Vispa äggula, socker, vaniljsocker och färskost i en bunke.
Vispa grädde i en annan bunke till ett fast skum.
Vänd sedan ner grädden i äggblandningen.
Riv sedna ner skalet av apelsinen i detta och rör runt det i smeten.
Vänd sedan över på pepparkaksdegen och låt stå i frysen minst 4 timma innan servering.
Ta fram cheesecaken ca 15- 20 minuter innan det är dags att fika.
Servera gärna med lite färsk apelsin

Receptet kommer från Pernillas värld.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar