söndag 30 juni 2013

Kålpudding

4 portioner
6 ProPoints/port

(5 portioner av samma recept ger 5 ProPoints/port)

1 vitkålshuvud, ca 1 kg
1 tsk sirap + 1 msk sirap
400 g nötfärs, 10%
1 msk soja
1½ dl mat extra, 4 %
2 msk flytande kalvbuljong konc
1 krm mald kryddpeppar
½ gul lök, finriven
3 msk ströbröd
½ dl kallt vatten
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 tsk smör

Sätt ugnen på 180 grader.
Skär bort roten på vitkålen och skär huvudet i träningar. fräs kålen i smör. Krydda med salt och peppar. Tillsätt 1 tsk sirap, rör så det inte bränner fast.

Lägg färsen i en bunke och rör ihop med soja, grädde, buljong, 1 msk sirap och kryddpeppar. Tillsätt löken. ströbröd och vatten. Jobba ihop färsen och krydda med salt och peppar.

Rör ner en tredjedel av den varma kålen i färsen och varvar med färs och resten av kålen i en ugnsform.
Toppa med kål.

Sätt in formen i ugnen ca 25 minuter.

Servera kålpuddningen med rårörda lingon och kokt potatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar