söndag 1 september 2013

Kyckling med citronsås

4 portioner
4 pp/port

4 kycklingfiléer á 150 g
3/4 tsk salt
2 msk smör
2 dl matlagningsvin
½ dl färskpressad citronsaft
½ citron, skuren i 4 skivor
½ dl grovhackad dill
4 kvista till garnering

Salta kycklingfiléerna lätt på båda sidor med ½ tsk salt. Häll i oljan i en stekpanna och lägg i filéerna. Bryn dem ca 8 min på båda sidor.
Blanda vin, citronsaft och resten av saltet. Häll såsen över kycklingen i stekpannan och lägg 1 citronskiva på varje kycklingfilé. Höj värmen och låt koka upp.
Sänk till låg värme och låt sjuda svagt 10-15 minuter tills kycklingen är genomstekt dvs inte längre är rosa inuti. Ta upp kycklingen ur stekpannan och håll den varm.
Rör ner dillen i såsen. Koka upp och låt sjuda 3-4 minuter till såsen har reducerat något.
Lägg upp filéerna på en tallrik, ringla över såsen och garnera med dillkvist och citronskivor.
Servera genast, med kokt potatis eller ris och en sallad.

Hittat i en tidning

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar