Basilikakyckling

Känns som man gjort en hel del recept nu med kyckling och basilika.

 
Men de är skiljer sig lite åt. Så idag blev det ännu ett recept med basilika, kyckling och parmesan.
Jag fick ta fryst basilika för det fanns inte någon fin basilika i affären. De var dåliga med bruna blad och det ville jag inte betala för.
 
Basilikakyckling
 
2 portioner
 
2 kycklingfilé
3-4 vitlöksklyftor
1 st sharlottenlök eller 1/2 gul lök
1,5-2 dl grädde
ca 1 dl riven parmesan
1/2 kruka färsk basilika
1 tsk paprikapulver
svartpeppar
salt
 
Krydda kycklingen med paprika, salt och peppar. Jag valde att skära kycklingen i bitar men det går bra att steka hel filé.
 
Hacka löken.
 
Stek kycklingen och ha i löken, stek den mjuk. Tillsätt grädde och pressad vitlök och låt det puttra i ca 10 minuter.
 
Ha i parmesan och hackad basilika, smaka av med salt och peppar.
 
Servera med ris och sallad.
 
Hoppas det smakar  
 

Kommentarer

Populära inlägg