Stekt piri piri kyckling

 Sista receptet för denna månaden, hur fort har inte detta år gått.


Näste vecka gör jag uppehåll på Hellofresh för jag har lite annat på gång den veckan så jag kunde inte ta emot ett paket med mat.

För mig är piri piri en chili, men det är inget man använder i detta recept.
Stekt piri piri kyckling
 
2 portioner

2 st kycklingfileér
1 citron
1 röd lök
3/4 msk worchestersås
rökt paprika pulver
chiliflakes
1/2 msk olja

Sätt ugnen på 180 grader varmluft.

Finhacka löken och halvera citronen

Blanda en generös skvätt citronsaft, lök, olja, worchestersås, paprikapulver, chiliflakes, salt och en nypa peppar i en skål.

Krydda kycklingen med salt och peppar och stek den på båda sidorna, 2 min på var sida.

Lägg kycklingen i en form och täck med piri pirisåsen och låt den steka i ungen i ca 11-12 minuter tills kycklingen är klar.

Servera kycklingen med ris, sallad och en kall vitlökssås.

Hoppas det smakar.
 

Kommentarer

Populära inlägg